Herfst seizoenstips

De zomer is op zijn retour, en uw tuin? wat was goed wat kan beter? Droomt u al van een mooie tuin in het volgende voorjaar?

De volgende werkzaamheden zijn bij uitstek geschikt voor de nazomer/herfst:

  • Snoeien van hagen 
  • Gazon doorzaaien, afstrooien met cocopeat 
  • Snoeien van heesters en bomen, en desgewenst vaste planten afknippen 
  • Aanbrengen najaarsmest 
  • Planten/verplanten van vaste planten, coniferen, heesters en bomen 
  • Bollen poten (oktober/november) 

Natuurlijk kunnen wij in de nazomer ook uw tuin renoveren of nieuw aanleggen

  • Bestratingen aanleggen, bouwen van vlonders, schuttingen, tuinhuis etc.
  • Aanleg van vijvers, waterpartijen etc.
  • Aanleg van beplantingen. 
  • Nieuwe plannen maken, zodat deze in de komende winter grotendeels kunnen worden uitgevoerd en u volgend voorjaar weer bijtijds van uw tuin kunt genieten

Graag vertellen wij u over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek!

Maandtips

Iedere maand hebben we tips voor het onderhouden van de tuin. Hoe houd je de tuin mooi en wanneer moet je in actie komen voor bv beplanting of snoeien....

Oktober

Oktober is de maand om nieuwe tuinplannen te maken! 
Mooiere beplanting?
Flink snoeien?
Bestrating opnieuw leggen?
Terras uitbreiden?
Of gaat wellicht DE HELE TUIN OP DE SCHOP!? Met een goed 3D tuinontwerp laat ik u nu vast zien hoe de tuin volgend jaar kan worden!

Mag ik eens met u meedenken?

November

In november valt het blad van de bomen, een ideale maand om te planten en te verplanten, nu is de bodem nog warm en heeft de boom de hele winter de kans om te settelen. Is uw tuin misschien ‘dakloos’? Geniet u van mooie herfstkleuren? Houdt u van een grillige takkenstructuur waar de winterzon prachtig doorheen kan schijnen? Een boom levert intimiteit, sfeer, koelte in de zomer, zuurstof en een schuilplaats voor vogels.
Mag ik eens met u over bomen bomen?

December

In december kunnen veel bomen en struiken geknot of gesnoeid worden, de bladverliezende planten geven een goed beeld van de kroonopbouw wat belangrijk is om een mooie vorm te behouden. Zit uw boom met zichzelf in de knoop? Moet de knot weer strak zijn met de kerst? Vindt u snoeien takkenwerk? Graag zetten wij vakkundig de schaar, tang of zaag in uw groen, desgewenst wordt het vrijkomende hout in uw tuin weer verwerkt tot dierenschuilplaatsen, snipperpaden of openhaardhout.
Mogen wij u door de bomen het bos weer laten zien?

Januari

Januari opent de deuren naar een nieuw jaar, goede voornemens worden goede plannen...Wat bent u van plan met de tuin dit nieuwe jaar? Mooiere beplanting? Flink snoeien? Bestrating opnieuw leggen? Terras uitbreiden? Meer tuinieren en meer genieten of meer genieten en minder tuinieren? Of denkt u misschien aan een hele NIEUWE TUIN!? Nu plannen maken betekent straks genieten! Mag ik eens vrijblijvend meedenken?

Februari

Februari is de maand van de reiniging. Is uw terras, vlonder of tuinpad al klaar voor het
komende voorjaar? Of zit het vol met algen,
vuil en korstmossen en ziet u nu al op tegen de voorjaarsschoonmaak?
Met onze TERRAZZA MC reinigingsmachine wordt uw terras of vlonder weer als nieuw, zonder chemische middelen, zonder hogedrukreiniger en zonder rondvliegend vuil.
Mogen we bij u even ‘van de straat’ zijn?

Maart

In maart begint het voorjaarszonnetje de strijd met de winterkou te winnen! De grond warmt op en de lente ontluikt, tijd om te snoeien, te
bemesten, te planten, te verplanten en de tuin zomerklaar te maken.
U krijgt al de lentekriebels en gaat graag lekker aan de slag …. of …. ziet u op tegen maartse buien en trekt het werk u niet zo? Wij willen u graag helpen om uw tuin een goede voorjaarsstart te geven! Mogen wij? Want onze handen jeuken!

April

In april gaat het gras groeien en is het tijd om uw gazon te bemesten, door te zaaien en voor de eerste keer te maaien.Heerlijk is de geur van het vers gemaaide gras!I s het gras van de buren groener? Groeit er meer mos dan gras? Ziet het er niet uit? Veel kunnen wij doen om uw gazon op te knappen: grondonderzoek, bemestingsadvies, verticuteren, beluchten, doorzaaien en bemesten. Mocht het helemaal hopeloos zijn dan kunnen wij natuurlijk ook een nieuw gazon aanleggen.

Mogen wij uw buren jaloers maken?

Mei

In mei groeit alles de pan uit! Frisse groene kleuren, geurende blauwe regen, aan alles is te merken dat de zomer in aantocht is. Om de zomer nog vrolijker te maken kunt u eenjarige planten toepassen in potten op het terras. Groeit het u allemaal wat boven het hoofd? Bloeit het onkruid harder dan uw vaste planten? Graag staan wij u terzijde om de tuin in toom te houden. Heeft u andere wensen? Terrassen, vijvers, paden, houtconstructies? De Koning Hoveniers weet er raad mee!
Mogen wij bij u de bloemetjes buiten zetten?

Juni

In juni begint de zomer, de langste dag komt eraan, dat is maar goed ook want er is veel te doen in de tuin! De plantengroei bereikt zijn hoogtepunt, het wordt tijd om in te grijpen en bij te sturen: hagen scheren, uitgebloeide heesters snoeien, vaste planten afknippen voor een tweede bloei. Is de langste dag nog te kort?
Krijgt u die haag maar niet recht? Komen de klimplanten op u af? Graag komen wij bij u knippen en scheren, een nieuw zomerkapsel voor de tuin!
Mogen wij uw ‘tuincoiffeur’ zijn?

Juli

In juli vond van oudsher het HOOIEN plaats, maar in deze tijd zal juli eerder HOI! vakantie! maand heten, want uw welverdiende vakantie komt wellicht in zicht. Alles wordt gecheckt voor vertrek, de verzorging van de dieren en de planten, deuren en ramen op slot, maar…. wie zorgt er voor de tuin? Roept u straks nog steeds HOI! als bij thuiskomst de tuin er niet meer uitziet? Graag komen wij bij u het zomeronderhoud doen tijdens uw vakantie, onkruid wieden, snoeien, knippen, maaien, sproeien, het kan allemaal! Mogen wij de voorpret van uw thuiskomst vergroten?

Augustus

In augustus lijkt de tuin het wat rustiger aan te doen, de groei en de bloei van de planten neemt langzaam af, nu is het de tijd om lekker te genieten van wat de tuin u bracht: bloemen, geuren, kleuren, vruchten, vlinders, vogels, bijen, hommels. Bent u tevreden met de ‘oogst’ van uw tuin? Was het hard werken voor weinig? Of was het erg veel en moet het nog verwerkt worden? Graag werken en denken wij met u mee aan een tuin die het beste aansluit bij uw tuinbeleving. Mogen wij samen met u veel lof oogsten?

September

Na deze hete, droge zomer heeft u vast een gezonde kleur gekregen, en uw gazon? Is het gras ook zo ‘lekker’ bruin? Veel kunnen wij in deze maand doen om uw gazon op te knappen: grondonderzoek, bemestingsadvies, verticuteren, beluchten, doorzaaien en bemesten. Mocht het helemaal hopeloos zijn dan kunnen wij natuurlijk ook een NIEUW GAZON AANLEGGEN.

Mogen wij uw gras weer een gazond kleurtje geven?

info@dekoninghoveniers.nl