Onderhoud

Tuinonderhoud, een plezier voor de een, een ramp voor de ander. Bovendien kan het gewoon teveel zijn, heeft u andere prioriteiten of juist geen tijd. Daarom is De Koning Hoveniers uw flexibele kracht in onderhoud. Vakkundige, klantgerichte hoveniers nemen het werk over, waar het u boven het hoofd groeit. Denk aan specialistisch werk zoals snoeien, scheren en verplanten.

En natuurlijk kunt u ook het jaar rond op ons rekenen. Met een onderhoudscontract is uw tuin altijd tiptop.

Tip: onbezorgd met vakantie? Laat De Koning Hoveniers op uw tuin passen en u aangenaam verrassen.

Reinigen vlonders & verhardingen met Terrazza

Met de Terrazza kan uw terras er weer als nieuw uitzien zonder chemische toevoegingen, we gebruiken alleen stroom en (oppervlakte)water.

Onkruid koken

Door onkruid regelmatig weg te koken blijft de verharding netjes. Hoe vaker hoe netter (vanaf 4x per jaar). We maken gebruik van (oppervlakte)water en brandstof om het water aan de kook te brengen. Het onkruid sterft bovengronds af en verdwijnt op den duur.

Hardnekkig onkruid, paardebloemen, graspollen etc komt na +/- 2 weken weer op en verdwijnen alleen definitief door frequenter te koken of handmatig te verwijderen.

Onkruid machinaal borstelen op verhardingen

Dit geeft direct een net resultaat. Qua effectiviteit zal het iets minder lang werken dan koken. Vaak borstelen we in de winter en koken we in de warmere periodes.

Onkruid handmatig verwijderen

Dit monnikenwerk geeft gelijk een net resultaat en is soms effectiever dan koken of borstelen. Dat komt omdat de plant vaak met wortel en al verwijderd wordt.